De lekkerste soorten chocoladeletters

We zitten alweer in de tweede helft van het jaar, wat betekent dat we langzaam gaan aftellen naar de decembermaand. En wie december zegt, zegt Sinterklaas. En wat is er in de Sinterklaasperiode nou lekkerder dan een heerlijke chocoladeletter? Om je alvast voor te bereiden hebben we in dit artikel de lekkerste soorten chocoladeletters voor je opgesomd.

Pure chocoladeletters

Pure chocolade is niet de meest populaire soort chocolade, maar de echte fijnproever weet wel beter. Houd je ervan, dan gaat er niets boven de bittere smaak van deze soort chocolade. Bovendien is pure chocolade de meest gezonde soort chocola die er is.

Witte chocoladeletters

Een chocoladeletter van witte chocolade is altijd goed. Wanneer de volle en romige smaak van deze soort smelt in jouw mond, wil je even helemaal niks anders. Wist je trouwens dat witte chocolade eigenlijk helemaal geen chocolade is? Dat komt doordat er geen vaste cacaobestanddelen in zitten.

Melkchocoladeletters

In veel landen is melkchocolade de meest populaire chocoladesoort. Het heeft dezelfde basis als pure chocolade, alleen wordt er bij deze soort melk toegevoegd. Melkchocoladeletters staan bekend om hun milde, romige en wat minder pure smaak. Ze zijn populair doordat ze heerlijk zacht en zoet zijn, en wat minder sterk van smaak dan pure chocolade.

Chocoladeletters met alcohol

Ben je op zoek naar een écht unieke chocoladeletter? Kies dan voor een chocoladeletter met alcohol. Vandaag de dag komen er steeds meer chocoladeletters met alcoholsmaak op de markt. Wij begrijpen wel waarom, want ze zijn overheerlijk. Een aantal smaakvoorbeelden:

  • Likeur 43. Een chocoladeletter gemixt met het populaire drankje Likeur 43. Deze staat bekend om haar heerlijke citrusachtige en aromatische smaak.
  • Boswandeling. Ook dit zoete drankje, gemaakt van onder andere banaan, kokos en verse room, mixt perfect met een chocoladeletter.
  • Champagne. Chocoladeletters eet je normaal gesproken met Sinterklaas, maar een letter met champagnesmaak is ook heerlijk voor bij Oud & Nieuw.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *